Werkbladen

HPL

Hierdoor verkrijgt het blad zijn sterke oppervlak. De bladen zijn krasvast en hittebestendig conform Europese normeringen (EN 438) en u kunt met een gerust hart huishoudelijke middelen toepassen. het oppervlak wordt hierdoor niet aangetast en de bladen zijn dan ook makkelijk schoon te houden en daardoor uiterst hygienisch.

Graniet

Een werkblad van graniet geeft iedere keuken een bijzonder aanzien. Met graniet haalt u een sfeer van natuurlijke klasse in uw keuken.

Graniet, een delfstof uit de oertijd die diep in de aarde is ontstaan. In de steenhouwerij worden er platen van gemaakt die vervolgens worden gepolijst. Juist dat polijsten haalt de unieke tekening en kleur van iedere plaat naar boven en verleent het een bijzondere uitstraling. In feite is iedere productieserie dan ook anders, daarom doet u er verstandig aan al uw bladdelen in een keer te bestellen. Een granieten plaat is uniek. En daarmee wordt uw keuken dat ook. Wie voor een granieten werkblad kiest, kiest voor een haast onverwoestbare kwaliteit. Het is dan ook zeer gebruiksvriendelijk. Heel letterlijk kan een granieten werkblad tegen een stootje en doorstaat het een behandeling met alle niet-agressieve schoonmaakmiddelen. Het is zelfs zeer goed tegen hitte bestand.

Daarnaast heeft een granieten werkblad als voordeel dat het in iedere vorm en afmeting die u wenst kan worden vervaardigd. Op basis van een nauwkeurige werktekening wordt het blad precies op maat gezaagd en worden de openingen voor uw kookelement en spoelbak(ken) uitgespaard. Wanneer u kiest voor graniet weet u zeker dat u daar tot in lengte van dagen plezier van zult hebben.

Composiet

Voor wie 'gemak' met 'luxe' wil combineren, is een blad van composietsteen de ideale oplossing. 

Composietsteen is machinaal vervaardigd en bestaat voor ruim 95 procent uit kwartskorrels. Daaraan is 5 procent bindmiddel (meestal polyesterhars) toegevoegd om er een homogene plaat van te maken. Verder wordt er een kleine hoeveelheid pigment bijgevoegd. Hierdoor kan niet alleen de kleur van het materiaal vrij nauwkeurig worden bepaald, maar is het blad ook in vele kleurschakeringen te verkrijgen. Bladen van composietsteen zijn weliswaar geen natuurproduct, maar bestaan wel uit natuurlijke materialen. U heeft dus altijd een uniek product dat zich makkelijk in iedere sfeer laat toepassen.

Grote voordelen van een werkblad  van composietsteen zijn de kras- en stootvastheid, de stevigheid en het makkelijke onderhoud.

Door het gebruik van kwartskorrels is het materiaal zelfs harder dan graniet terwijl de taaiheid van de polyesterhars ervoor zorgt dat het blad minder gevoelig is voor breuk. Bovendien wordt het blad door de hars minder poreus waardoor het uiterst hygienisch is en vlekken geen kans krijgen. Een aanrechtblad van composietsteen is dan ook zeer eenvoudig met normale 'zachte' huishoudelijke middelen te reinigen.

En wanneer u voorzichtig bent met zeer hete pannen en sterk agressieve stoffen is een werkblad van composietsteen een jarenlang blikvanger.

Solid surface bladen

Volkunststof wordt vanwege z'n mooie uiterlijk voor allerlei doeleinden gebruikt. Als keukenwerkblad voldoet het daarnaast aan een groot aantal praktische eisen. 

Een werkblad van volkunststof is uiterst praktisch. Door de sterkte en dichtheid van het materiaal is het water- en vuilafstotend. En is het ongevoelig voor de meeste huishoudelijke producten. Schoonmaken met een doekje met afwasmiddel is meestal voldoende. Bij ernstige vervuiling is een schuursponsje met een 'vriendelijk' schuurmiddel de beste oplossing.

U heeft dus een werkblad dat eruitziet alsof het uit een geheel bestaat. Zelfs uw spoelbak kan van het zelfde materiaal vervaardigd en naadloos bevestigd worden. Ook dat heeft z'n voordelen wat betreft onderhoud. Bovendien kunnen eventuele beschadigingen makkelijk gerepareerd worden. Oppervlakkige beschadigingen kunt u met een fijn schuurpapiertje wegwerken. En wanneer de beschadiging ernstiger is, kan er onzichtbaar een nieuw stukje ingelijmd worden. U zult merken, een volkunststof werkblad is bij normaal gebruik niet stuk te krijgen. Niet wat betreft duurzaamheid en niet wat betreft gebruiksplezier.

https://novium.nl/uploads/images/pageimage/fabriek.jpg